Turer

Sikkerhetsinstruks ved dykking i GDK

• Ved klubbturer og andre arrangementer som GDK er ansvarlig for er det kun klubbens egne dykkeledere som må benyttes. Dette ansvaret kan ikke delegeres bort til noen annen.
  • Før en dykketur starter skal dykkeleder:
  1. Gå igjennom ”sjekkliste før bruk av båten”.
  2. Kontrollere at alle har gyldig dykkesertifikat.
  3. Ta en gjennomgang av dykkeplassen. Bruke kart og forklare.
  4. Dele inn dykkerne i par og forsikre seg om at de har planlagt dykket. Den maksimale dykkedybden til den enkelte skal tilpasses sertifiserings og erfaringsnivå.
  5. Fylle inn felter i fellesloggen som skal fylles ut før dykking tar til. Det er NDF sin standardlogg som skal benyttes. Den finnes i dykkelederpermen.
  6. Oppfordre dykkerene til å fylle ut sin personlige dykkejournal.
  7. Spørre om noen ønsker å bruke mellomline eller overflatebøye.
  • Båten er sertifisert for 8 personer eller 1000 kg. Det bør derfor ikke være mer enn 6 dykkere med utstyr pluss båtfører.
  • Hvis båten ikke skal benyttes må dykkeleder allikevel ta med alt sikkerhetsutstyr.
  • Før avreise skal dykkeleder utpeke en loggfører og redningsdykker fra hver pulje hvis det lar seg gjennomføre.
  • Dykkelederpermen skal alltid være med.
  • Framme på dykkeplassen skal alltid minst en person være i overflateberedskap. Den personen skal være en av klubbens faste dykkeledere.
  • Etter dykket går dykkeleder igjennom ”sjekkliste etter bruk av båten”.

I tillegg til denne instruksen må Dykkeleder gjøre seg kjent med og følge bestemmelsene i gjeldende lover og forskrifter.