Klubbhuset

Klubbhuset på Langøytangen Fyr

Langøytangen fyr

Siden 1991 har Grenland Dykkeklubb benyttet en av fyrvokterboligene ved Langøytangen Fyr som klubbhus.

Huset er bygget i 1913 og heter offisielt Andrebetjentboligen.

Klubben leier dette av Direktoratet for naturforvaltning og nåværende kontrakt utløper 2047.

Ved hjelp av dugnadsånd har huset sakte men sikkert blitt pusset opp og tilfredsstiller nå tidas krav til bekvemmelighet.

Førsteetasje inneholder:

• Et fullt utstyrt kjøkken med 3 kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og kjøkkenskap fulle av det som trengs til matlaging.
  • Snurredo
  • Nyoppusset stue og spisestue
  • Gang til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy

Andreetasje inneholder:

• 2 soverom pluss et kott med tilsammen 12 sengeplasser
  • Bad med dusj
  • Gang

I 2010 blei hele det elektriske anlegget byttet samt mesteparten av vann og avløpsrør.
Utvendig er huset kledd med eternittplater og er dermed forholdsvis vedlikeholdsfritt.

Nede ved brygga har vi også en stor del av sjøbua som en del av leieavtalen.
Den benyttes til å lagre og tørke dykkeutstyr når man er på overnattingstur.
Ingen gjenstander burde ligge løst i båtene ved brygga pga fare for tyveri.
Lås heller alt inn i sjøbua.

Leie klubbhuset

Klubbhuset med tilhørende fasiliteter kan benyttes rimelig av klubbens medlemmer for 100 kr natta per seng.
Ikke medlemmer betaler 200 kr.