Langøytangen fyr

Helt ytterst på sørspissen av Langøya, hvor havet møter Grenlandsfjordene, ligger  Langøytangen Fyr. Med sin maleriske skjærgårdsidyll blir stedet mye brukt i turistreklame og markedsføring av Grenlandsområdet. Dette er ikke så underlig da det flotte fyrtårnet fra 1911 fungerer som et landemerke for alle sjøfarende som ankommer Langesundsfjorden og Telemarkskanalen.

Rundt fyrtårnet ligger 5 andre bygninger. Med unntak av maskinhuset leies disse idag bort.

• Den gamle fyrmesterboligen fra 1839 leies ut til Langesundsfjorden Kystlag og pusses nå opp for å bli konferansesenter
  • Den nye fyrmesterboligen fra 1939 benyttes også av Langesundsfjorden Kystlag. Denne fungerer som ei kystledhytte.
  • Førstebetjentboligen fra 1954 brukes av Grenland Havn
  • Andrebetjentboligen fra 1913 benyttes av Grenland Dykkeklubb. Du kan lese mer om klubbhuset vårt og leiemuligheter ved å klikke her.

For å komme til Langøytangen må det benyttes båt og de fleste legger da til ved bryggeanlegget.
Her finnes det ei gammel betongbrygge beskyttet bak en molo og ei ny flytebrygge som ligger ubeskyttet.

Sjøbua på bryggekanten er delt i to. Den nordre delen har Grenland Dykkeklubb bruksretten til mens den søndre deles av Kystleden og Grenland Havn. Her er det lett å losse dykkerutstyr på land og inn i sjøbua . Her inne ligger utstyr trygt mellom dykkene, og det er skyllemuligheter utenfor.

Skjærgården i området har mange flotte dykkeplasser passende for alle nivåer innen dykking, så vel som naturdykk, jaktdykk og vrakdykk.